Отпадат ограниченията за работа в Швейцария за българи и румънци от 1 юни

.

Извинявайте, този текст е достъпен само в Английски (Сащ). For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

След като Бундесратът на Конфедерация Швейцария одобри частичното изменение на Наредбата за въвеждането на свободното движение на хора, от 1 юни 2016 г. отпадат ограниченията за свободно движение и достъп до пазара на труда за българи в Швейцария за всички български и румънски граждани.
От тази дата за гражданите от двете балкански държави не се изискват разрешения за работа и отпадат т.н. контингенти – определения брой разрешения за краткосрочно и дългосрочно пребиваване. На практика това означава, че след тази дати всички българи и румънци ще могат вече свободно да работят в алпийската страна. За в бъдеще обаче те сами поемат отговорността да извършат адресната си регистрация в съответната община след своето пристигане в Швейцария и да предприемат съответните стъпки за получаване на необходимото разрешително за пребиваване.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

News